Ainesosat
Turkkilainen pasta:
- Pasta 350g
- Jauheliha 400g
- Sipuli 1kpl
- Curry 1tl
- Suola 1tl
- Rouhittu mustapippuri 2tl
- Paprikajauhe 2tl
- Sipulijauhe 2tl
- Kirsikkatomaatteja kourallinen
- Lehtipersilija koristeeksi
Valkosipulikastike:
- Kreikkalainen jogurtti 400g
- Valkosipulinkynsi 3kpl
- Suola 1tl
Paprikavoi:
- Voi 150g
- Paprikajauhe 1rkl
Valmistusohje
- Laita pasta kiehumaan paketin ohjeiden mukaisesti
- Paista jauheliha omassa rasvassaan rapeaksi
- Lisää pilkottu sipuli ja mausteet jauhelihan sekaan
- Valmista jogurttikastike:
- jogurtin sekaan hienonnetut valkosipulin kynnet ja mausta suolalla
- Laita jogurttikastike jääkaappiin maustumaan
- Valmista paprikavoi:
- sulata voi kattilassa ja lisää paprikajauhe
- Kasaa annos lautaselle laittamalla pastan päälle jogurttikastike ja paistettu jauheliha. Lusikoi paprikavoi päälle. Viimeistele leikatuilla kirsikkatomaateilla ja lehtipersilijalla